„Nézd meg jobban hogy élnek anyádék”
  • 2016. március 06. 14:33
  • szerző:
  • kategória: Blog

„Nézd meg jobban hogy élnek anyádék”

 

Ismerős ez a Tankcsapda refrén? Ezzel az itt található zenei aláfestéssel indult el a Moholy – Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Elméleti Intézet, Társadalom- és Gazdaságtudományi Tanszéke által, idén tavasszal meghirdetett kurzus, mely a mai diákok szüleinek – azaz a ma ötvenes-hatvanas generációnak – elmúlt évtizedeit kívánja közel hozni a hallgatók számára.

A kurzus alapvetően személyes, de egyben a korszakra jellemző ikonikus történeket mutat be – ebben nagy örömünkre meghívott előadókként a 45 + Vállalkozói Program alapítói és barátai – így például Bokor Attila, Sas Tamás, Vahl Tamás – is részt vállalnak majd. A kurzus célja, hogy „sajátélmények” illetve közös irodalmi, filmes emlékek alapján egy korrajzot vázoljon fel, így a hallgatók jobban megismerjék Magyarország közelmúltját a személyes érintettség okán, azaz szüleik életének vizsgálatán keresztül.

Az előadások szerda reggelenként lesznek a MOME-n (1121 Budapest, Zugligeti út 9.), így ha érdekel majd egy-egy téma, semmi akadálya, hogy másfél órára visszaülj az iskolapadba. Az előadókról és a végleges programról, időpontokról itt a blogon beszámolunk majd.