45 felett is pöröghetünk?
  • 2015. október 19. 15:48
  • szerző:
  • kategória: Blog

45 felett is pöröghetünk?

Az Internet Hungary-n tartott, a 45 felettiek élet- és üzleti stratégiáinak kérdéseit firtató szekció kapcsán készült programunkról egy interjú a DigitalHungary „hasábjain”. A beszélgetésben szóba került a „B” terv jelentősége is: az egyébként az átlagnál lényegesen jobban élő, több tartalékkal rendelkező, és talán a világra is nyitottabb szemmel néző, vezetői tapasztalatokkal rendelkező 45+-osok sem készülnek fel már jó előre arra a helyzetre, ha hirtelen elvesztik munkahelyüket.

Ami ilyenkor történik, azt Nagy Barbara interjújában hallgathatjátok meg (úgy a 40 másodperctől beszél erről Barbara, itt: először szól az ismerőseinek, hogy szabad lett, és munkát, állást megbízást keresne, aztán régi üzleti partnereinek, majd a fejvadászoknak, majd azoknak a fejvadászoknak is, akiket nem is ismer – és még mindig nem történik semmi. Ekkor jön az elbizonytalanodás, az önéletrajz javítgatása, egy kis önvád, hogy „mit is rontottam el”.

Pedig semmit sem rontott el, az esetek nagy többségében egyszerűen az életkora miatt nem vették fel az új, kiszemelt pozícióba. Ahogy Barbara megfogalmazta: ő már nem egy szenior vezető egy cégen belül, hanem valaki, akinek az életkora – legalábbis a munkaerőpiacon – teher lett.

A DigitalHungary interjúja itt olvasható el.