Közszolgálatból a versenyszférába (3. rész)
  • 2016. október 06. 14:33
  • szerző:
  • kategória: Blog

Közszolgálatból a versenyszférába (3. rész)

A jelek szerint komolyan gondolták: ismét előkerült a jelentős állami bürokrácia-csökkentés, és a 100 ezres leépítés kormányzati ötlete.

 Ha emlékeztek, idén januárban került napvilágra, hogy 13 állami intézmény megszűntetésével, és további 60 össze- vagy beolvasztásával jelentős átszervezést, és ezzel együtt leépítést tervez a kormány az állami háttérintézményeknél. Akkor az első hírek 50 ezer emberről szóltak, aztán már 100 ezerről, de később persze kiderült, hogy semmi sem végleges: sem a szám, sem a megszüntetendő intézmények listája.

Azt csak elképzelni tudjuk, hogy mekkora kavarás, lobbizás indult el a hazai közszférában, hogy melyik intézménnyel mi legyen, hogy legyen, de a jelek szerint azért nem állt meg a dolog: Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára ma, a Budapesti Economic Forumon ismét arról beszélt, hogy akár százezer ember leépítése is szóba kerülhet az államigazgatásban, akiknek az átképzésével a munkaerőhiány miatti üres munkahelyek is betölthetőek lennének.

Az egyszerű állampolgárként vagy vállalkozóként teljesen kaotikus, és átláthatatlan magyar államigazgatás átszervezése, és a leépítés önmagában nem baj – még ha az érintettek körében nyílván baromi népszerűtlen lesz és az elszenvedő egyén számára valóban nagyon nehezen megoldható problémákat okozhat majd.

Az igazi kérdés az, hogy az állami bürokráciához szokott – és az esetek többségében jó eséllyel nem huszonéves – emberek hogyan tudnak hírtelen megfelelni a versenyszféra kihívásainak. Mint korábban írtuk: „Az elbocsátandók közül nyílván számosan rendelkeznek valóban versenyképes, a versenyszféra cégeinél is jól kamatoztatható tudással, de a mai magyar munkaerő-piaci valóságban számukra sem egyértelmű, hogy gyorsan találnának megfelelő állást maguknak, jó eséllyel közülük is számosan kénytelenek lesznek megbarátkozni egy saját vállalkozás alapításának gondolatával.”

Az igazi gond persze nem náluk jelentkezik majd, és elnézve a hazai munkaerőpiac hiányszakmáit az informatikusoktól az ápolókon-orvosokon át a különböző szerelő – javító – építő szakemberekig, nehéz elképzelni, hogy hogyan orvosolná e hiányt sok jól képzett állami bürokrata. Ugyanakkor az igazság, hogy a kényszerű karrierváltásuk nekik sem feltétlenül nehezebb, mint a versenyszférában működő vállalatok szenior munkatársaié, bár valószínűleg másféle képességeket, tudásokat kell elsajátítaniuk, vagy „revitalizálniuk” – akár munkavállalóként a versenyszféra, akár egy saját vállalkozás működtetése a céljuk.

Kép: Brazil (1985)