Interjú: Reményik Kálmán
  • 2015. október 19. 11:52
  • szerző:
  • kategória: Blog

Interjú: Reményik Kálmán

Új interjú, új téma: hogyan lesz egy középkorú nagyvállalati csúcsvezetőből elégedett sajtkészítő?
Reményik Kálmán számos iparág, számos nagyvállalatánál dolgozott vezető beosztásban. Kálmán „rendes kockafejű közgazdászként” jellemzi magát, így utolsó nagyvállalati munkahelyét követően, egy részletes listát készített arról, hogy milyen vállalkozást indítana: az egyetlen alapkritérium az volt, hogy mindez kedvenc helyén, Vászolyban, a Balaton-felvidéken legyen. Mindennek ellenére a listán nem szerepelt az, ami végül megvalósult: a sajtmanufaktúra.

A korábban megszerzett rutin persze egy kisvállalkozásban is komoly előny: a „Vászolyi” mára komoly nevet szerzett magának a gasztro-világban. A sikerek ellenére Kálmán nem tervezi a manufaktúra méretének növelését: munkahelyet akart csinálni magának, nem menedzselendő feladatot.

Arról, hogy milyen volt ötven után a váltás, milyen egy sokmilliárdos cég után egy kis családi vállalkozást építeni és vezetni, milyen a fővárosi menedzserlét után a falusi lelassultabb élet, és hogy miért biztos abban, hogy ő már nem menne vissza a nagyvállalati világba menedzsernek Kálmánt itt hallhatjátok, láthatjátok.