Újraértelmezett időskor
  • 2015. október 02. 11:54
  • szerző:
  • kategória: Blog

Újraértelmezett időskor

A Design hét részeként tartotta ma este kerekasztal-beszélgetését a Design Terminál, melynek témája az újraértelmezett időskor volt, végre egy hely, ahol mi, 45-ösök nem az öreg szenioroknak, hanem a fiatal generációnak számítottunk.
A beszélgetés alapját egyébként a Terminál által szervezett HOLIS nyári egyetemen elkészült prezentációk, illetve a HOLIS 60+ kiadvány adták (a „HOLIS 60+ Design” a Design Terminál kiadványa, amelyben több mint 60 jó gyakorlatot gyűjtöttek össze a design for Ageing témában- a kiadvány magyarul innen letölthető.

Őszintén ajánlom figyelmetekbe a könyvet, mert hihetetlenül érdekes projekteket és ötleteket gyűjtöttek benne össze – alapvetően inkább persze a 60 felettiek bevonására.

Egyik személyes kedvenc a svájci Senior Design Factory, amelynek alapító tervezői úgy találták, hogy nincsenek rendes, az 50 év feletti generációknak szóló esztétikus, és jól használható design termékek a piacon. A hagyományos tervezési utat sutba vágva ezért idősekkel közösen kezdtek el termékeket tervezni, majd értékesíteni – a jelek szerint elég szép sikerrel.

Fotó: Varga Miklós